GTA.cz

O hře - Easter Eggy Petr Zelenka | 12.04.2008

Liberty City je plné Easter Eggů stejně jako jeho slavní předchůdci. Jsou tu narážky na společnost, na New York, ostatní GTA, politiku a dokonce i na vývojáře samotné. Je možné, že tu časem ještě nějaké přibudou.

 

Srdce Liberty City

Asi nejznámější Easter Egg ve hře vůbec, umístěný nahoře ve Statue of Happiness, kam se dá dostat jedině helikoptérou. Při vstupu do místnosti se žebříkem, po kterém k srdci vylezete, vás přivítá tabulka "No Hidden Content this way." - "Žádný skrytý obsah tu nehledejte.". Když vylezete po žebříku nahoru, uvidíte obrovské, tlukoucí, za řetězy zavěšené "Srdce Liberty City".


 Za screen děkujeme návštěvníkovi Machy

Kočárek

Nachází se kousek od letiště, další dva lze nalézt u budovy ve tvaru křížku na levém okraji mapy. V celé sérii GTA je to vůbec první kočárek a podle nás se jedná o jasnou narážku Rockstaru, že v GTA nikdy nebyli děti. Jedinou výjimkou je Vice City Stories, kde se v několika scénách objevilo nemluvně.

 

 

Screen poslal: EsCa[L]aDe               Screen poslal: Miro

 

Artwork

Na jedné stěně ve městě je odkaz na GTA III - oficiální artworky El Burra, 8-Balla a dalších postav ze "starého" Liberty City.

 

 

 

Graffitti

U prvního safehousu ve hře můžete na dveřích najít načmárané jména "Tommy", "Claude" a "Victor", což jsou jména některých protagonistů z předchozích dílů.

 

 

 

Televize

Pokuste se na CNT TV chytit zábavný pořad "I'm Rich!". Uvidíte v něm CJ ze San Andreas skákat na padáku a krátkou reportáž o Bullyworth Academy, školu z Rockstarovské hry "Bully", v evropě známé jako "Canis Canem Edit". V televizi také můžete shlédnout upoutávku na "Rednecks Live!", přímé přenosy závodů ze San Andreas.

 

  

Screeny zaslal: Miro

 

Little Lacy Surprise

Pkud jste hráli Vice City Stories, jistě si pamatujete na perverzní reklamy v rádiu na sexy prádlo pro malé děti. Když v GTA IV na internetu navštívíte www.littlelacysurprisepageant.com, zobrazí se vám varování od policie, že "všechno vidí".

 

 

 

Claudovo oblečení

Někdy v polovině hry dostanete přístup do safehousu vlastněného Playboyem X. Když si prohlížíte šatník, narazíte na oblek velmi podobný tomu, jaký nosil málomluvný hrdina GTA III.

 

 

 

Minigolf

Na Firefly Islandu můžete navštívit minigolfové hřiště. Golf si sice nezahrajete, ale zato se budete moct pokochat zmenšeninami známých budov z předchozích GTA, jako například hotelem Ocean View z Vice City, obřím reklamním kuřetem ze San Andreas, Watts Towers z Los Santos a maják z původního Liberty City. Vedle hřiště také stojí větrné mlýny ve stylu San Andreas.

 

 

www.whattheydonotwantyoutoknow.com

Na této dlouhé internetové adrese, jejíž přaklad znamená něco jako "co nechtějí abyste věděli" najdete spoustu užitečných tipů, jako například kde jsou v Liberty City unikátní skoky, holuby a lékárničky. Normálně se o mapě dozvíte až na konci hlavní příběhové linie, ale prakticky tam můžete kdykoliv předtím. Ale přece byste se takhle nenechali ošidit o achievementy?

 

  

 

"69"

Těžko říct, proč si Rockstar tak oblíbil toto číslo. Naposled se 69 objevilo jako číslo mola v misi Pier 69, kde musíte zabít Rydera, nebo Area 69. A vzpomeňme na GTA: London '69. V GTA IV je Rockstarovská tradice zastoupena restaurací "69th Street Dinner".
Číslo 69 se také vyskytuje na každém hasičském vozidle. (Honza)
Číslo 69 se vyskytuje na odletové ploše pro letadla. (War10ck)

 


 

 

vyhledávání

reklama

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies